Αυτός είναι ο πραγματικός «οδικός χάρτης» που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Η πρώτη (μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015) «περήφανη διαπραγμάτευση» της πρώτη φορά αριστεροδεξιάς, είχε ως αποτέλεσμα τα capital controls και το τρίτο μνημόνιο.

Η δεύτερη (μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015) «περήφανη διαπραγμάτευση της δεύτερη φορά αριστεροδεξιάς, είχε ως αποτέλεσμα ένα τέταρτο μνημόνιο, αφού προηγουμένως είχε επιδεινωθεί και επιβαρυνθεί το τρίτο μνημόνιο.

Όλους αυτούς τους μήνες, η κυβέρνηση συνέχισε το βιολί της «περήφανης διαπραγμάτευσης», των δήθεν κόκκινων γραμμών, της προπαγάνδας, της θριαμβολογίας, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να κινηθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν έσοδα, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα με στάση πληρωμών.

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου, Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους (άρα είναι υπαρκτό πρόσωπο με κανονικές δηλώσεις), περιέγραψε με εξαιρετικά λεπτομερή τρόπο τι μας περιμένει. Περιέγραψε δηλαδή το καινούργιο αποτέλεσμα της καινούργιας «περήφανης διαπραγμάτευσης».

Ουσιαστικά, περιέγραψε επακριβώς όλα όσα οφείλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση μέχρι τις 24 Μαΐου και πάντως πριν από την εκταμίευση της δόσης:

17 (ακόμη) προαπαιτούμενα, συν τον μηχανισμό αυτόματης ενεργοποίησης μέτρων σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αύξηση του ΦΠΑ, κόκκινα δάνεια και ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικών Εσόδων.

Μάλιστα, ο εν λόγω Ευρωπαίος αξιωματούχος έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος:

-Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα διοριστούν δύο αξιωματούχοι από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

-Θα ακολουθήσει και δεύτερη αξιολόγηση, που θα περιλαμβάνει τόσο την παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος, αλλά και θα περιλαμβάνει άλλα 43 προαπαιτούμενα.

-Ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης θα ενεργοποιείται στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων και ούτε οι ελληνικές αρχές, ούτε και οι θεσμοί θα έχουν λόγο σε αυτά.

Οι κύριοι αυτοί δηλαδή, αφού ψήφισαν το γνωστό φορολογικό-ασφαλιστικό, έχουν αποδεχθεί 17 συν 43 νέα προαπαιτούμενα, έχουν αποδεχθεί ότι οι αξιολογήσεις θα συνεχίζονται επ’ άπειρον (ενώ ορκίζονταν και δεσμεύονταν ότι η πέμπτη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ και τελικά απλώς άλλαξαν την… αρίθμηση), αποδέχθηκαν ξένους στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και αποδέχθηκαν πως κάποιοι θα βάλουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα κόβονται αυτόματα μισθοί και συντάξεις χωρίς η «κυρίαρχη» κυβέρνησή τους να έχει λόγο σ’ αυτά!

Υπήρχε αυτό το τελευταίο ποτέ; Όχι, βέβαια! Και λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως ο «κόφτης» υπήρχε.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Ο εν λόγω αξιωματούχος υπογράμμισε πως για πρώτη φορά ζητήθηκε από χώρα να νομοθετήσει με ορίζοντα τριετίας και όχι «απλά για το επόμενο έτος».

Και τα σκυλιά δεμένα!

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε αν αυτοί οι κύριοι βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και μια άλλη κυβέρνηση συνθηκολογούσε με αυτόν τον τρόπο;

Και βέβαια μπορεί να το φανταστεί ο καθένας. Κάθε άνδρας, κάθε γυναίκα, κάθε παιδί αυτής της δύσμοιρης χώρας που επέλεξε τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι ύβρεις θα έπαιρναν και θα έδιναν! Τι μερκελιστές, τι ΔΝΤούδες, τι γερμανοτσολιάδες, τι Τσολάκογλου, τι go back  και τι δεν θα έβγαινε από το απύλωτο στόμα τους.

Όλα αυτά, όμως, τα κάνουν γαργάρα περιοριζόμενοι στην προπαγάνδα ότι έρχεται η δόση των 9 ως δώδεκα δις, έρχεται η ανάπτυξη, έρχεται η ανάσταση και άλλες τέτοιες γελοιότητες!

Γι’ αυτό και δεν είδαμε κανένα θριαμβευτικό non paper για τον «οδικό χάρτη» των νέων μέτρων – σε αντίθεση με τις θριαμβολογίες για τον (ανύπαρκτο) οδικό χάρτη για το χρέος.

Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός και μοναδικός χάρτης που κατόρθωσαν να φέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

http://www.elzoni.gr

Advertisements