Home > . > Θυμηδία για τις… υποσχέσεις Τσίπρα για τα εργασιακά…

Θυμηδία για τις… υποσχέσεις Τσίπρα για τα εργασιακά…

04/06/2016

Λέει ότι θα τα υπερασπιστεί όπως έκανε με τις συντάξεις (με 1,2 εκατ. Έλληνες να μετράνε απώλειες από το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου) και την πρώτη κατοικία (με τροπολογία έδωσε σε funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ)

Θυμηδία και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις».

Ο πρωθυπουργός δηλαδή υπόσχεται ότι θα κάνει με τα εργασιακά, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τον επόμενο μεγάλο κάβο για την κυβέρνηση στον έλεγχο για τη δόση του Σεπτεμβρίου όπως παραδέχθηκε πρόσφατα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως μετά το καλοκαίρι οι δανειστές θα ασκήσουν πιέσεις για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στα εργασιακά, ό,τι έκανε με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και με την τελευταία τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για όσους δεν θυμούνται:


– με το ασφαλιστικό-λαιμητόμο εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι καθώς περίπου 400.000 συνταξιούχοι που θα υποβάλουν αιτήσεις την επόμενη πενταετία θα υποστούν μειώσεις στις συντάξεις, 380.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ, 180.000 συνταξιούχοι θα δουν δραματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις τους, 70.000 δικαιούχοι εφάπαξ θα δουν την παροχή να μειώνεται, 280.000 δικαιούχοι μερίσματος ΜΤΠΥ θα υποστούν μειώσεις 35%, 50.000 υψηλοσυνταξιούχοι θα υποστούν σοβαρές απώλειες εισοδήματος λόγω του πλαφόν, 612.778 ασφαλισμένοι αγρότες θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν τριπλάσιες εισφορές, περίπου 140.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 100.000 επιστήμονες θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα εξαιτίας τις αύξησης των εισφορών

– με την τροπολογία που ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβλέπεται η ανάθεση στις εταιρείες – μη τραπεζικά ιδρύματα τη διαχείριση και των μικρών ενυπόθηκων δανείων για α’ κατοικία με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ. Κάτι για το οποίο υπήρχε σαφής απαγόρευση στο πολυνομοσχέδιο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Δίχως ίχνος αυτοκριτικής ο κ. Τσίπρας, στην ίδια συνέντευξη επιμένει ότι το “το πλαίσιο της Θεσσαλονίκης παραμένει”, επικαλείται τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ως νομιμοποίηση της μνημονιακής του στροφής και αναμασά τα περί “δίκαιης ανάπτυξης” ως επόμενο στόχο της κυβέρνησής του. 

ΝΔ: Τι έχετε συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία;


Να πει στους πολίτες, αν τολμά, τί έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά «προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία», καλεί τον κ.Τσίπρα η ΝΔ. 

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι τα ψέματα και η ανικανότητα του κ.Τσίπρα δεν έχουν όρια». 

«Ο πρωθυπουργός δηλώνει σήμερα στη συνέντευξή του: “Θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε με την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει: «Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια». 

ΠΑΣΟΚ: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις


Την πρόβλεψη ότι έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζομένους κάνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα υπερασπισθεί την εργασία στη β’ αξιολόγηση, όπως έκανε και για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει επίθεση στον κ.Τσίπρα και σχολιάζοντας δηκτικά σημειώνει ότι με αυτή την κυβέρνηση είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας, «το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης».

Το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στον πρωθυπουργό για όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και η σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη  αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητα τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δις μέτρα.

Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη. Την ώρα που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν.

Με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία.

Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β’ αξιολόγηση) όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς.

Συμπέρασμα: Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους.

Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δις στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds.

Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη.

Υγ: Ας σεβαστούν τουλάχιστον το μνημείο των Βενιζέλων. Είναι ασέβεια η παράδοση του στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο. Τώρα να μεταβιβαστεί στην Αυτοδιοίκηση»Πηγή Π.Θέμα

Advertisements
Αντίλογος (Antilogos-gr)

Mirror στο Antilogos-gr.blogspot.com.

%d bloggers like this: