Δεν άντεξε την χρεοκοπία… Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jet Oil !

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στον Διόνυσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Jet Oil Κυριάκος Μαμιδάκης και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αυτοκτονία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον 84χρονο βρήκε ο γαμπρός του στις 14.00, ενώ δίπλα του υπήρχε όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και είχε τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της, μετά από  αίτηση που υπέβαλε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η οριστική εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.
Η Jet Oil ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τα προβλήματα ρευστότητα της εταιρείας ήταν γνωστά εδώ και καιρό. Βάσει του τελευταίου ισολογισμού, του 2014, η εταιρεία παρουσίαζε συνολικές υποχρεώσεις περίπου 320 εκ. ευρώ, ενώ, απασχολούσε συνολικά προσωπικό 200 ατόμων.
O όμιλος είχε σωρεύσει  υποχρεώσεις γνωρίζοντας μεγάλη υποχώρηση πωλήσεων, συνεπεία της γενικευμένης καθίζησης του κλάδου της εμπορίας. την πτώση στον κλάδο των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών. Οι πωλήσεις υποχώρησαν, το 2014, στα 873 εκ.ευρώ, έναντι 1 δισ.ευρώ το 2013.

Advertisements