Αποχωρεί η Λίντσομ από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών στη Βρετανία μετά την πατάτα που είπε…

Για επικείμενη αποχώρηση της Άντρια Λίντσομ από την κούρσα για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία κάνει λόγο το BBC.
Το βρετανικό κρατικό δίκτυο επικαλείται πηγή κοντά στην κ. Λίντσομ, η οποία δήλωσε ότι «η κακοποίηση την οποία δέχεται έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού».
Σε περίπτωση που η είδηση επιβεβαιωθεί, η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι μένει μόνη υποψήφια και εξασφαλίζει ουσιαστικά την ηγεσία τόσο του κόμματος όσο και της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Λίντσομ  είχε πεί πως το γεγονός ότι είναι μητέρα της δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα για το μέλλον της χώρας από ό,τι η αντίπαλός της, Τερέζα Μέι, που δεν έχει παιδιά.

Όπως δήλωσε η κ. Λίντσομ στους «Times», «νιώθω ότι το να είμαι μητέρα σημαίνει ότι έχω μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας. Εκείνη (αναφερόμενη στην Τερέζα Μέι) πιθανότατα έχει ανίψια, αρκετούς συγγενείς. Αλλά εγώ έχω παιδιά, που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά και που άμεσα θα συμμετάσχουν σε ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής».
Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την αντίδραση πολλών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος και υποστηρικτών της κ. Μέι, χαρακτηρίζοντάς τες ως προσβλητικές και κακόβουλες. Η Τερέζα Μέι, υπουργός Εσωτερικών και υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., θεωρείται επικρατέστερη να αντικαταστήσει τον κ. Κάμερον στην πρωθυπουργία.

Η ίδια η κ. Λίντσομ μετά τις αντιδράσεις καταδίκασε το άρθρο των «Times» και με τηλεοπτικό της μήνυμα τόνισε ότι «όλοι έχουν ισότιμο μερίδιο στην κοινωνία μας και στο μέλλον της χώρας μας». Η κ. Μέι απέφυγε από την πλευρά της να κάνει κάποιο σχόλιο.
Η αντιπαράθεση ξεσπάει λίγες ημέρες αφότου η κ. Μέι εξέφρασε δημοσίως για πρώτη φορά –σε συνέντευξή της σε βρετανική εφημερίδα- τη λύπη της που η ίδια και ο σύζυγός της δεν έχουν καταφέρει να κάνουν παιδιά.

Advertisements