Α. Σαμαράς: Η Αριστερά έχει ηττηθεί, δεν θα γίνουμε κράτος τύπου Μαδούρο …

Μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων του νομού Ξάνθης ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς απολύτως δικαιωμένος για τα όσα έλεγε περί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των πεπραγμένων της, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της και τονίζοντας ότι «η αγορά πληρώνει τα αχρείαστα μέτρα λιτότητας που έκανε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών».

«Η Αριστερά έχει ηττηθεί παντού στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί να γίνει κράτος τύπου Μαδούρο. Βασικό δείκτης ανάπτυξης στα σύγχρονα οικονομικά είναι το πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταφέρνουν να μεγαλώσουν. Ο Τσίπρας είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και έφερε το τρίτο και χειρότερο και ετοιμάζεται για το τέταρτο. Η οικονομία σέρνεται σε μια ταπεινωτική ήττα».

Έκανε μια αναδρομή στην δική του διακυβέρνηση τονίζοντας πως «το 2012 μειώσαμε το ελληνικό χρέος κατά 105 δισ. Και στο τέλος του 2012 μαζί με την επαναγορά ομολόγων είχαμε κόψει χρέος συνολικά 125 δισ. Είναι η μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία.

Φωνάζουν συνεχώς για τη μείωση του χρέους και δεν έχουν κόψει ούτε ένα ευρώ».
Ο κ. Σαμαράς έστρεψε όμως τα βέλη του και κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο φλέγον θέμα του προσφυγικού σημειώνοντας ότι κατά την διάρκεια της δικής του θητείας είχε σχεδόν εκμηδενιστεί η είσοδος λαθραίων και παρανόμων μεταναστών.

«Στα χρόνια τα δικά μας δεν πέρναγε κανένας από τα χερσαία σύνορα του Έβρου. Πέρναγαν ελάχιστοι από τα νησιά και για όσους λίγους πέρναγαν παράνομα άλλοι τόσοι έφευγαν από τη χώρα και γύρναγαν πίσω στις πατρίδες τους. Γιατί οι περισσότεροι ήταν, όχι αληθινοί πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά λαθρομετανάστες. Και είχαμε αρχίσει να αποκαθιστούμε την ασφάλεια του πολίτη. Έχουν παραδώσει τη χώρα σε διακινητές και σε ανεξέλεγκτες ΜΚΟ. Από προπύργιο ασφαλείας, η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο hot spot», κατέληξε.

Για τον κ. Σαμαρά ο πρωθυπουργός είναι η «καρδιά του προβλήματος της χώρας» και τόνισε πως «αν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό ο Τσίπρας θα προσέφερε υπηρεσίες στον τόπο, αλλά όσο δεν το κάνει είναι η καρδιά του προβλήματος. Δεν είναι κομμάτι της λύσης»
Ολοκληρώνοντας ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε έκκληση προς όλους όσους ξέρουν τι πήγε στραβά να συγκεντρωθούν για να το διορθώσουν.

Πηγή CNN

Advertisements