Home > . > Διυλίζοντας τον κώνωπα στη Ν.Δ. και καταπίνοντας την κάμηλο του Τσίπρα …

Διυλίζοντας τον κώνωπα στη Ν.Δ. και καταπίνοντας την κάμηλο του Τσίπρα …

23/01/2017

Δυσαρεστήθηκαν ορισμένα περιφερειακά στελέχη της Ν.Δ. από την εκλογική συνεργασία με τη Δράση και ανέβηκαν στα «κάγκελα».

Ορισμένοι μάλιστα παραιτήθηκαν από τη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι το κόμμα γίνεται «νεοφιλελεύθερο» και χάνει την επαφή του με την κοινωνία.

Αυτά γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, η Ν.Δ. έχει διψήφιο προβάδισμα βλέποντας ακόμη και αυτοδυναμία ενώ ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχεδόν διπλάσια ποσοστά καταλληλότητας από τον εν ενεργεία πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αφήνουμε στην άκρη προσωπικές πικρίες ή συντεχνιακές τακτικές. Ακόμη ηχούν στα αφτιά μας οι σαφείς προειδοποιήσεις του προέδρου των φαρμακοποιών το 2014 ότι «όλα τα φαρμακεία θα γίνουν εκλογικά κέντρα του Τσίπρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και οι φαρμακοποιοί «κλαίνε» επειδή η σημερινή κυβέρνηση πέρασε όσα μέτρα δεν είχε καν βάλει στην ατζέντα ο Σαμαράς για το άνοιγμα της αγοράς, τις ασφαλιστικές κρατήσεις και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Σε ό,τι αφορά τη σύμπραξη της Ν.Δ. με τη Δράση να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για προσχώρηση αλλά για εκλογική συνεργασία που θα έχει ως μέτρο την επιρροή και την απήχηση του κόμματος του κ. Θ. Σκυλακάκη. Το εύκολο είναι να ανασύρει κανείς δηλώσεις στελεχών της Δράσης κατά της Ν.Δ., να κριτικάρει τις πολιτικές της επιλογές τα προηγούμενα χρόνια, να βάλει ταμπέλες, να «διυλίσει» τελικά καθετί στραβό που έχει πράξει στο παρελθόν.

Ομως, αλήθεια. όταν η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε πολιτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜ.ΑΡ. για το σχηματισμό κυβέρνησης είχε πολλά κοινά σημεία με τον Βενιζέλο ή τον Κουβέλη; Ολα κρίνονται στην πράξη. Και η κυβέρνηση Σαμαρά πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της συνεργασίας με κόμματα και πρόσωπα πέραν της Κεντροδεξιάς. Γιατί να μη γίνει και με τον Μητσοτάκη, η επιρροή του οποίου στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις άλλων πολιτικών χώρων είναι ισχυρή;

Και επειδή αυτό που μετρά είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μεγαλώνει διαρκώς το λογαριασμό για το μέσο πολίτη και εξουθενώνει τον ιδιωτικό τομέα με φόρους και εισφορές, τέτοιες διαφορές πρέπει να παραμερίζονται.

Ο ίδιος ο Τσίπρας έλεγε το 2014 ότι θα συμμαχήσει και με το διάβολο για να κερδίσει την εξουσία, χρησιμοποιώντας και ορισμένους από την από δω πλευρά που πίστευαν ότι θα γλίτωναν τον ΕΝΦΙΑ. Για αυτό ας μη μεγαλοποιούν ορισμένοι τα θέματα, εκτός εάν θεωρούν ότι τα στελέχη της Δράσης είναι όργανα του Εωσφόρου…

ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ!

Εχουν και ένα καλό οι επιθέσεις πολιτικών ηγετών, όπως του Τραμπ, κατά των μέσων ενημέρωσης. Εχοντας αναλάβει την εξουσία χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, ο Τραμπ βάζει τώρα απέναντί του εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία αποκτούν αντισυστημικό χαρακτήρα! Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές του 2015 κατηγορώντας τους δημοσιογράφους και τη διαπλοκή αλλά τώρα, που διαμορφώνει το δικό του διαπλεκόμενο σύστημα, δίνει χώρο σε εφημερίδες, όπως ο Ελεύθερος Τύπος, που δεν έχουν καμία επιχειρηματική εξάρτηση, να διευρύνουν την απήχησή τους!

Η ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Ηταν βέβαιο ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης θα έχανε τη θέση του στην Ελληνική Αστυνομία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν συγχωρεί όσους δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και ο επιτυχημένος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που έδωσε τόσα πολλά στο ζήτημα της προστασίας των παιδιών από τους εγκληματίες του Διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση. Επειδή όμως ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι επίμονος, είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα βήματά του θα είναι το ίδιο επιτυχημένα με την καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ.

Του Πάνου Αμυρά στο eleftherostypos.gr
Advertisements
Αντίλογος (Antilogos-gr)

Mirror στο Antilogos-gr.blogspot.com.

%d bloggers like this: