Home > . > Οι άξονες της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ …

Οι άξονες της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ …

25/01/2017

Έχοντας ήδη θέσει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζεται για μία ακόμα κατά μέτωπο επίθεση κατά της συγκυβέρνησης.

Στη…γενέθλια ημέρα της πρώτης φοράς Αριστερά και σε σκηνικό Πολιτικής Επιτροπής της οδού Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει μία ιδιαιτέρως σκληρή ως προς τους τόνους της ομιλία για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αιχμή της παρέμβασής του το συνολικό απολογισμό της “πλέον αδίστακτης και επιζήμιας κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα, μετά τη Μεταπολίτευση”, όπως θα επισημάνει χαρακτηριστικά.


Κρατώντας ψηλά το μείζον αφήγημα της πολιτικής αλλαγής και της ανάγκης να στηθούν “εδώ και τώρα” κάλπες, καθώς “αποτελούν μέρος της λύσης του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Τόπος”, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αποδομήσει, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, κάθε πτυχή της πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας και της βαλτωμένης διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, που δρα παραλυτικά για την Ελλάδα, μέχρι την ατζέντα των καυτών θεμάτων της καθημερινότητας. Όπως η Παιδεία, η Υγεία, η ασφάλεια και το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα πως φέρνουν το βάρος της πλέον τραγικής για τον Τόπο διετίας και θα επισημάνει πως το κυβερνητικό οικοδόμημα βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση, αφού από τη μία ισχυρίζεται πως θα κλείσει την αξιολόγηση με τους Θεσμούς και από τη άλλη σηκώνει…σημαία υπερήφανης διαπραγμάτευσης.

Τονίζοντας, δε, πως οι μόνοι ευνοημένοι αυτήν τη διετία ήταν οι “διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι”, που με μεγάλη ταχύτητα καταφέρνουν και διορίζονται σε κομματικές θέσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα, με αυτή που επικρατούσε πριν ακριβώς δύο χρόνια. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσει την ομιλία του, μιλώντας αναλυτικά για τη διετία 2012-2014 και εξηγώντας ότι θα είχαμε βγει από την κρίση εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε προκαλέσει εκλογές. “Αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε σωστή προσπάθεια που είχε γίνει τη διετία αυτή”, αναμένεται να σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης.

Πέρα από το κάλεσμα της πανστρατιάς σε άπαντα τα γαλάζια στελέχη και τη στρατηγική επιλογή της διεύρυνσης, με στόχο τη δημιουργίας ενός συμπαγούς μεταρρυθμιστικού μετώπου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το σχέδιο της οδού Πειραιώς για την έξοδο από την κρίση, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Τη δραστική μείωση των φόρων, την επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία και την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Παράλληλα, θα εξηγήσει γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη εναλλακτική πολιτική δύναμη της χώρας, στέλνοντας μήνυμα τόσο στους γαλάζιους ψηφοφόρους, όσο και στους πολίτες που δεν ανήκουν στην παράταξη να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου και να εκφράσουν την Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά.

Του Δημήτρη Γκάτσιου στο  Capital.gr

Αντίλογος (Antilogos-gr)

Mirror στο Antilogos-gr.blogspot.com.

%d bloggers like this: