Απίστευτο μεν , αλλά βρέθηκε ΕΝΑΣ πολιτικός που τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις !!!

Ο D. Trump υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.


Στην υπογραφή ειδικών προεδρικών διαταγμάτων για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό υπέγραψε ο Donald Trump κάνοντας πράξη μια από τις βασικές του προεκλογικές εξαγγελίες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε επίσης σειρά διαταγμάτων για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν μετανάστες, σε μια ταχεία κίνηση της νέας κυβέρνησης με στόχο να εφαρμόσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό της μετανάστευσης και της ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας.


Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sean Spicer ενημέρωσε για αυτή την ενέργεια τους δημοσιογράφους, ενώ τόνισε πως το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

«Η κατασκευή αυτού του τείχους ήταν κάτι περισσότερο από μια προεκλογική υπόσχεση. Είναι ένα πρώτο βήμα μιας κοινής λογικής για να διασφαλίσουμε στ’ αλήθεια τα διάτρητα σύνορα μας» τόνισε αργά σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. «Αυτό θα περιορίσει τη ροή ναρκωτικών, εγκλήματος και παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή σε αποσπάσματα συνέντευξή του στο ABC ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το Μεξικό θα αποπληρώσει 100% το συγκεκριμένο έργο». H συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο και πρόκειται για την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ.

Ο Trump σε ανάρτησή του στο Twitter χθες το βράδυ ότι η σημερινή ημέρα θα είναι μία “μεγάλη ημέρα” για την εθνική ασφάλεια, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί μία πολύμηνη απαγόρευση της εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ, μέχρι την εφαρμογή πιο αυστηρής νομοθεσίας.

Σημειώνεται ο πρόεδρος Trump αναμένεται να υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα υπογραφεί θα απαγορεύει την έκδοση βίζας από τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες σε πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, αλλά και της Υεμένης.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει επίσης διάταγμα για την ενίσχυση των μηχανισμών επιβολής των νομοθεσιών περί μετανάστευσης. Όπως τόνισε ο Spicer τα χρήματα εφαρμογής των διαταγμάτων θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά κονδύλια που χρησιμοποιούνταν για την εφαρμογή μιας νομοθεσίας για την προστασία των μεταναστών (τις λεγόμενες πόλεις-καταφύγια [“sanctuary cities”]).

Σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο τοπικοί αξιωματούχοι, που συχνά προέρχονται από το Δημοκρατικό κόμμα, αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές για την λήψη μέτρων ενάντια σε παράτυπους μετανάστες.

Όπως τόνισε ο Spicer ο Trump θα δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναζητήσει τρόπους για την διακοπή χορήγησης συγκεκριμένων κονδυλίων προς αυτές τις πόλεις που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Επίσης θα δοθεί τέλος στην πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που συλλαμβάνονται ως παράτυποι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι μέχρι την ακρόαση τους από δικαστή.

Advertisements