Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε να αλλάξει το «Λόλα να ένα Μήλο» στο αναγνωστικό !!!

Μια σειρά αλλαγών πάνω στην διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απαίτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Κώστα Γαβρόγλου κατά την συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του Μακαριότατου στο υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αντίθεση της επιτροπής εκπαίδευσης της Ιεράς Συνόδου, για τη χρήση του μήλου ως παράδειγμα στο αναγνωστικό της Α’ Δημοτικού, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο φρούτο είναι ο γνωστός απαγορευμένος καρπός και στο συγκεκριμένο χωρίο γίνεται σαφής παραίνεση προς την Λόλα να το δει, άρα να μπει στον πειρασμό και να το φάει.

Σύμφωνα με τον Μακαριότατο, που σημειωτέον ζήτησε να αλλάξει και το όνομα Λόλα δεδομένου ότι είναι σαφώς γερμανικό και χρησιμοποιείται κυρίως από χορεύτριες ελαφρών ηθών (σ.σ.: «χερ νέιμ γουάζ ΛΟΛΑ, σι γουάζ ε σόουγκερλ» λέει το γνωστό τραγούδι «Κοπακαμπάνα»), το μήλο επίσης έχει την ιδιότητα να κάνει πέρα τους γιατρούς, άρα και την Εκκλησία που ως γνωστόν είναι «γιατρός της ψυχής».

Τέλος ο κύριος Ιερώνυμος απαίτησε να αλλάξει στο βιβλίο των μαθηματικών η εξίσωση 1+1+1=3 καθώς αντιβαίνει σαφώς στο ομοούσιον της Αγίας Τριάδας και να αντικατασταθεί με το 1+1+1=1, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις επιφυλάξεις του και για το τραγούδι του Άκη Πάνου «Η Ζωή μου Όλη» (σ.σ.: που αρχικά είχε εγκριθεί) αφού ξεκινά με τον στίχο «Η ζωή μου όλη, είναι μια ευθύνη». Δηλαδή με έναν στίχο που προτρέπει τους ανθρώπους να παίρνουν πρωτοβουλίες και να αντιμετωπίζουν τις ευθύνες των επιλογών τους αντί να λένε ότι θα γίνει το «θέλημα του Θεού».

Του Ν. Ζαχαριάδη στην AthensVoice.gr

Advertisements