Ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισε να δεθεί στο άρμα του Καμμένου…

Τριτεύουσας σημασίας η υπόθεση Καμμένου – Η μάχη της δικαίωσης δεν τελείωσε ακόμη …
Την… ευκαιρία να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα από τις αποκαλύψεις του Glenn Kim αλλά και να ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση με τον Πάνο Καμμένο και τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του πορίσματος για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο πρωθυπουργός στην σύντομη παρέμβασή του στηλίτευσε την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά και μάλιστα έσπευσε να χαρακτηρίσει την υπόθεση Καμμένου «δευτερεύουσα και τριτεύουσα»!

Συγκεκριμένα τόνισε ότι είναι «εύλογο που απουσιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, γιατί, άλλωστε, απουσιάζει κάθε φορά που συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς που έχουν συγκλονίσει το κοινοβούλιο και αποτελούν αιτία της κρίσης». Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα για τον πρόεδρο της ΝΔ «μονάχα ένα πράγμα υπήρξε:  Το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον Π. Καμμένο και αυτός του υπέδειξε να πάει στη δικαιοσύνη». «Αυτό είναι το μοναδική μεμπτό ζήτημα που πρέπει να κάνουμε εξεταστική», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και καταλόγισε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν θέλει να συζητούνται τα ζητήματα που αφορούν τα σκάνδαλα της  χρυσής εποχής, των παχέων αγελάδων. «Και ως αντιπερισπασμό κραδαίνει ζητήματα ποιεί είναι δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας», προσέθεσε εννοώντας φυσικά τις συνομιλίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη.

Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας τα… έβαλε με την Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο του «όχι» σε συγκυβέρνηση. «Δεν κατανοώ την απουσία της Γεννηματά. Αφού επιστρέψατε γιατί δεν είστε εδώ;», είπε χαρακτηριστικά ενώ επιτέθηκε στον Κώστα Σημίτη, ο οποίος σύμφωνα με τον πρωθυπουργός «δεν είχε ιδέα για τις πράξεις και παραλείψεις των κκ Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου και τις σακούλες του Τσουκάτου».  «Έχει καταγραφεί στην ιστορία ως πρωθυπουργός που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια να περνούν δίπλα του», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για υπόθεση που «πέρα από το κομμάτι ποινικής διάστασης έχει και κομμάτι ηθικής διάστασης.  «Συζητάμε για μια εποχή χαρακτηριστική ενός πολιτικού ήθους, εποχή ως χρυσή της οικονομίας με υποτιθέμενες επιτυχίες αλλά στην πραγματικότητα εποχή βαθιάς πολιτικής απαξίωσης, κατάρρευση αρχής και αξίας», υποστήριξε έστειλε σαφές μήνυμα προς το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε  -κοιτώντας και προς την Δικαιοσύνη- ότι  η μάχη της κάθαρσης της, δικαίωσης και της δικαιοσύνης δεν τέλειωσε ακόμη.  «Την δίνουμε και θα τα καταφέρουμε, πρώτον να αποδοθεί δικαιοσύνη και δεύτερον  να δημιουργηθούν οι  θεσμικές προϋποθέσεις, να οχυρωθεί το πολιτικό  σύστημα από πρακτικές του παρελθόντος», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης στο Liberal.gr

Advertisements